Roy Hermans

Roy Hermans

Geboren in Tegelen en opgegroeid in de Vossener (Blerick), lijkt Roy Hermans (1975) als zoon van een politieagent niet een typische ondernemer. Na zijn tijd aan het Thomascollege, gaat hij dan ook eerst naar de Pabo, om vervolgens tien jaar te werken als leerkracht op de Toermalijn (Tegelen).

Binnen het onderwijs kan hij echter zijn creativiteit onvoldoende kwijt, hij wil meer vrijheid en ruimte om zijn ideeën uit te werken. De uiteindelijk logische stap naar zelfstandig ondernemer wordt dan ook in 2007 gemaakt.

Roy ziet de unieke kans om de eerste Ballorig binnenspeeltuin in Limburg te starten. Deze wordt gevestigd in ’t Ven. Hier wordt de bestaande formule flink vertimmerd en verbeterd met als resultaat dat er inmiddels ook eigen Ballorig-vestigingen zijn in Veldhoven, Roermond, Sittard en Maastricht.

Met de eerder opgedane ervaringen in het onderwijs en Ballorig wordt in 2009 de kinderopvangorganisatie “Van Harte” opgericht. Momenteel biedt Van Harte op 5 locaties opvang aan ruim 500 kinderen van 0-13 jaar.

In de loop van de tijd komen er meer mensen binnen het bedrijf werken, waardoor Roy zich meer kan richten op nieuwe concepten, uitbreidingen, maar ook op risicospreiding.

Zo wordt in 2015 het dagrecreatiepark Fun Valley in Maastricht overgenomen. Met succes, want in 2016 worden voor het eerst meer dan 500.000 gasten verwelkomd op de diverse locaties. De groei van het bedrijf zet door en in 2018 komt het nieuwe fitnessconcept Slimfit bij Ballorig Venlo en naast Ballorig Sittard wordt de indoorklimhal Clip ’n Climb geopend.

Waarom zijn wij een groeibriljant?

Zonder geld, kruiwagen, (relevante) opleiding, personeel en gebouwen begonnen, maar gedreven door ideeën, vertrouwen, tomeloze inzet en passie, is de Hermans Groep uitgegroeid tot een serieuze speler in een a-typische markt. De groei werd altijd gefaciliteerd uit de winst en er werd gezorgd voor risicospreiding. Binnen 11 jaar is Ballorig Venlo uitgegroeid tot de Hermans Groep; 5 stabiele bedrijven op 14 locaties met ruim 320 werknemers. En er zijn nog volop plannen. Naast de zakelijke kant, profileert de De Hermans Groep zich in Venlo als sponsor vooral op het sportieve vlak (Venloop/Ballorig Avond4Daagse, Venlostormt en diverse sportverenigingen).

Roy: “het zijn juist de collega’s die alle lof verdienen. Zij zijn het die zorgdragen voor de kwaliteit, doorzettingsvermogen, groei en succes”.