Nomineren

Sinds 2010 wordt elk jaar een prijs uitgereikt aan de beste ondernemer van Venlo.

De Lodewijk van der Grinten Prijs wordt uitgereikt aan één van drie genomineerde Venlose ondernemers. Vanaf 2023 is het proces aangepast en kan iedereen een ondernemer aanmelden als kandidaat. De Nominatiecommissie maakt een selectie en een vakjury bepaalt aan wie de prijs wordt uitgereikt. Dus, ken jij iemand die voor deze prijs in aanmerking komt? Nomineer deze ondernemer dan meteen!

In 2024 is het thema; Omdenken. 
Omdenken is een praktische filosofie waarmee je problemen in mogelijkheden kunt transformeren. Omdenken is een manier van denken en doen waarmee je van een probleem een mogelijkheid maakt. Je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen doen. Dus mensen en organisaties leren hoe ze in plaats van op een ja-maar-manier op een ja-en-manier in het leven kunnen staan. 

Wie nomineer je? 
Een ondernemer die heeft laten zien dat omdenken mogelijk is. Er ontstaat iets dat er nooit was geweest, als je het probleem niet had gehad. Het probleem is de bedoeling geworden. We zoeken die ondernemer die een bedreiging succesvol heeft omgezet in een kans. 

Nomineren; aan welke criteria moet de kandidaat voldoen? 

  • Hij of zij is een ondernemer en draagt persoonlijk het ondernemersrisico.  

  • De ondernemer bestaat in beginsel uit één persoon. Uitzonderingen (meer dan één ondernemer) worden besproken in de nominatie commissie en voorgelegd aan het bestuur ter goedkeuring. 

  • De ondernemer heeft een bedrijf in de gemeente Venlo. 

  • De ondernemer heeft een positieve impact op de gemeente Venlo en is zichtbaar actief in de gemeente Venlo. 

  • De ondernemer past in het vastgestelde thema van het jaar van nominatie.  
    In 2024 is het thema Omdenken zoals hierboven is omschreven.  

  • Uitgesloten van voordracht zijn directies en managers van instellingen of instituties, die (mede) gefinancierd worden met overheidsmiddelen. Uitgesloten worden eerder genomineerde ondernemers.  

Nomineren voor de 2024 editie kan t/m 30 april 2024.  

Dus, ken jij een ondernemer die deze prijs verdient? Nomineer dan meteen en zorg voor een enthousiaste en zo volledig mogelijke argumentatie op alle punten. 

Hoe bepaalt de jury wie de Lodewijk van der Grinten Prijs krijgt? 
De genomineerde krijgt drie momenten van beoordeling; 
1. De pitch aan het publiek bij het nominatie event in september. 
2. De genomineerde maakt een rapport voor de jury. 
3. Het bezoek van de jury aan het bedrijf. 

De vakjury bestaat uit; een onafhankelijke voorzitter, de vertegenwoordigers van de vier founders van de Lodewijk van der Grinten Prijs en de winnaar van de afgelopen editie van de Lodewijk van der Grinten Prijs. Elk jurylid geeft elke genomineerde punten op basis van de criteria. De punten van alle juryleden worden bij elkaar opgeteld. De genomineerde met het hoogst aantal punten is de winnaar. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in december. 

INSCHRIJVEN

Kandidaat
Aandrager
Motivatie