Sebastiaan Sanders (1980) is sinds 2012 directeur bij Leolux.
Over Leolux:
De meubels van Leolux worden vandaag de dag wereldwijd verkocht en werken er zo’n 400 mensen in het bedrijf. Maar Leolux kent een lange geschiedenis, die teruggaat tot het jaar 1934. In dat jaar wordt in Venlo de Zuid-Nederlandsche Clubmeubelfabriek (ZNC) opgericht. Met slechts enkele medewerkers maakt deze ZNC traditionele meubelen. Kort na de Tweede Wereldoorlog kopen de broers Jan en Ton Sanders het bedrijf en enkele jaren later starten ze met de productie van moderne meubelen. In de decennia erna zou het bedrijf uitgroeien tot een van de belangrijkste Europese fabrikanten van designmeubelen: Leolux. Inmiddels ontwikkelt, verkoopt en produceert Leolux vier collecties, voor de consumentenmarkt en de projectmarkt.
In 2012 nam de derde Leolux generatie de leiding in het bedrijf over. Sebastiaan Sanders, de zoon van Jeroen Sanders, ontwikkelde een portfolio met meerdere sterke merken, elk met een eigen positie in de markt. Leolux werd de Leolux Furniture Group (LFG). Samen met een professioneel management team (niet-familieleden) bouwt Sebastiaan verder aan Leolux als klantgericht Europees designmerkenhuis. De eigen productielocatie in Venlo, die zich één van de modernste meubelfabrieken van Europa mag noemen, is hierbij een belangrijke hoeksteen. Daarbij investeert LFG steeds verder in duurzame materialen en productiemethoden, in eigentijdse communicatiemiddelen en vooruitstrevende online “tools” om de consument de weg te wijzen in het designaanbod.
De link naar het thema van de LvdG Prijs:
De kern met betrekking tot duurzaamheid: precies maken wat een klant graag wil hebben en daarbij onze ‘voetafdruk’ minimaliseren. Door besparingsmaatregelen, zoals ledverlichting en nieuwe machines in combinatie met zelfopgewekte duurzame stroom, is de Leolux-fabriek inmiddels netto-leverancier van elektriciteit. Verspilling van grondstoffen wordt tot een minimum beperkt. De reststromen die er zijn, worden zoveel mogelijk hergebruikt en de grondstoffen worden geproduceerd en betrokken uit de regio, zodat transport wordt geminimaliseerd. Daarnaast is Leolux zeer betrokken bij haar medewerkers en de omgeving. Dat zie je onder andere terug in de groene Leolux campus en in een intensieve betrokkenheid bij de regio Venlo, met ondersteuning voor het Limburgse landschap, cultuur en sport.