Met gepaste trots kan de organisatie van de Lodewijk van der Grinten prijs u melden dat de winnaar van de editie 2016 is geworden Jan Klerken. In een uitverkochte Maaspoort werd hem door Burgemeester Antoin Scholten de felbegeerde trofee overhandigd.
De drie genomineerden Nico Tissink (Pulse en AXtension), Hans Cabooter (Cabooter logistics) en Jan Klerken (Scelta Mushrooms) zijn alle drie zeer uitstekende ambassadeurs voor het ondernemen in Groot-Venlo en hebben al meermaals Venlo positief in het nieuws gebracht. De jury heeft uit dit select gezelschap Jan Klerken als winnaar uitgeroepen maar roemt ook de andere twee genomineerden voor hun ondernemerschap, doorzettingsvermogen en vakbekwaamheid.
Voorafgaand aan het avondprogramma was er een diner voor genodigden en sponsoren, alwaar afscheid werd genomen van oud juryvoorzitter Jan Verschaeren. Tjebbe Smit, directielid van Océ Technologies Venlo, werd als zijn opvolger gepresenteerd en las ’s-avonds het juryrapport voor aan de ruim 700 toeschouwers.
Klik hier voor de vele foto's van deze avond.
Jan Klerken (1957), directeur en eigenaar van Scelta Mushrooms, komt uit een echte champignonfamilie. De familie Klerken is al 53 jaar actief in de champignons, waarvan Jan als tweede generatie inmiddels al meer dan 40 jaar. Zijn zoons Jan Jr. en Jules, zijn inmiddels ook werkzaam binnen het bedrijf. De onderneming is uitgegroeid tot een groep van 5 productiebedrijven, waar Scelta Mushrooms de sales, marketing en R&D voor voert.
Scelta Mushrooms is wereldwijd bekend als internationale leider in de ontwikkeling en verkoop van champignonproducten. Bij Scelta draait alles om champignons. In de partner productiebedrijven worden deze verwerkt tot een breed assortiment producten, van vers ingevroren en lang houdbare champignons tot gezondere snacks en natuurlijke smaakversterkers. Deze worden geleverd aan klanten uit de voedingsindustrie, food service en retail over de hele wereld. Elk jaar vinden miljarden champignons hun weg naar pizza’s, soepen, sauzen, kant- en klaar maaltijden en andere producten. Samen met partners blijven we zoeken naar nieuwe sectoren waarin de champignon ingezet kan worden, naar nieuwe smaaksensaties, duurzame mogelijkheden en gezonde producten. Want ‘winnoveren’ is hét fundament onder het bedrijf.
Scelta Mushrooms steunt verschillende sociaal-maatschappelijke doeleinden, met een focus op de ondersteuning van gehandicapten en sport. Daarnaast is Jan initiator van de stichting Kids University for Cooking, met als doel om kinderen op een zelf ontdekkende en avontuurlijke manier kennis te laten maken met de wereld van (gezonde) voeding. Ook is hij maatschappelijk actief in verschillende posities, namelijk: