Nico Tissink

Nico Tissink

Nico Tissink is directeur/ eigenaar van de Venlose bedrijven Pulse Business Solutions en AXtension. Pulse startte hij 30 jaar geleden met zijn toenmalige compagnon in 1986, direct na hun HTS opleiding in Heerlen. Nico heeft dit bedrijf uitgebouwd, en vanaf 2008 uitgebreid met zusterbedrijf AXtension. 

Pulse Business Solutions is een gerespecteerde Microsoftpartner, en maakt bedrijven toekomstbestendig door hun bedrijfsprocessen te verbeteren en te ondersteunen met ‘slimme’ bedrijfssoftware. De basis hiervoor is Microsoft Dynamics AX, aangevuld met eigen oplossingen alsook die van derden. Pulse werkt voor middelgrote tot grote bedrijven in West-Europa in met name de maakindustrie.

AXtension maakt en levert uitbreidingssoftware voor Microsoft Dynamics AX over de hele wereld. De twee bedrijven werken met een team van bijna 160 hoogopgeleide mensen. Het hoofdkantoor in Venlo is gevestigd in het voormalig Kamer van Koophandel gebouw op de Noorderpoort. Daarnaast is er een tweede vestiging in Deventer. Pulse en AXtension zijn de laatste 8 jaar lid van de prestigieuze Inner Cirle van Microsoft waarmee ze behoren tot de top 50 van Microsoft Dynamics Partners in de wereld. Verder heeft AXtension recentelijk de 2016 Microsoft Dynamics Global ISV of the Year Award gewonnen. 

Naast Pulse en AXtension is Nico als ondernemer betrokken als incubator van startende bedrijven in de regio en daarbuiten. Hij is al jaren gewaardeerd lid van de Worldwide “Partner Advisory Council” van Microsoft en staat daar o.a. bekend om de gevleugelde uitspraak “Proudly developed in Venlo, Netherlands”. Volgens Nico Tissink: “Wij innoveren en bouwen alles in Venlo en zijn daar bijzonder trots op. De bedrijven, activiteiten en onze medewerkers staan midden in de samenleving en vormen daarmee een onlosmakelijk geheel. Ik vind het erg belangrijk om hier iets voor te kunnen betekenen.”

Zie ook www.pulse.nl / www.axtension.com / https://nl.linkedin.com/in/nicotissink