Hans Cabooter

Hans Cabooter

Hans Cabooter (55) is DGA & CEO van de Cabooter Group Venlo. Hans is getrouwd met Marinka en samen hebben zij 4 kinderen.

Cabooter, een Venlo’s familie bedrijf in 1959 opgericht als grens inklaringskantoor heet nu; de Cabooter Group. 200 medewerkers, een diversiteit aan activiteiten verdeeld over 26 Bv’s. Rail gerelateerde logistiek, weg – en watervervoer, vastgoed, makelaardij, facility management, horeca, uitzendorganisatie, zwemscholen, kantoormeubilair, consulting en participaties zijn de belangrijkste.

In 2014 wist Cabooter de aanbesteding te winnen om de grootste railterminal van Nederland te ontwikkelen. De overheden en Cabooter investeren samen 100 miljoen Euro. 8 sporen en 4 kranen zijn goed voor 300000 containers per jaar

In 2015 werd een spooremplacement in Kaldenkirchen gekocht samen met een aangrenzend perceel met logistieke gebouwen. (voormalig Frans Maas). Hiermee komt een stukje Venlose geschiedenis weer terug naar Venlo. Beide terreinen worden aaneengesmeed tot een rail terminal van 15 hectare als satelliet voor de Venlose activiteiten. Opening 15-12-2016.

In 2016 werden de logistieke activiteiten ( 5 hectare) van Van de Loo (staalhandel) overgenomen. Cabooter Steel Service Centre Venlo is een trimodale staal hub en de 27e BV van de groep.

Hans Cabooter is 5 jaar actief geweest als directeur/bestuurder van stichting de Sluis, gericht op jeugdwerk. Sinds 2016 is deze stichting onderdeel van Bijzonder Jeugdwerk (BJ). Kansarme jongeren hebben een kans gekregen bij de Cabooter bedrijven en velen hebben een vaste baan. 

Elk jaar vinden stagiaires hun weg naar de Cabooter bedrijven. En ook daar komen er veel terug om als medewerker te groeien met deze dynamische onderneming.

Cabooter is sponsor van handbal Venlo; www.cabooter.nl – www.handbalvenlo.nl.