Jeroen Rondeel (1969) studeerde vliegtuigbouwkunde en bedrijfskunde en richtte in 2014 het bedrijf Blue Engineering op.
Over Blue engineering:
Materiaalkunde en productontwikkeling liepen als een rode draad door de loopbaan van Jeroen Rondeel. Dit leidde uiteindelijk tot de geboorte van Blue Engineering. Nu, bijna 7 jaar later, bestaat Blue Engineering uit ruim 30 medewerkers. Het bedrijf is uitgegroeid tot een multidisciplinair engineersbureau, waarbij de samenwerking gezocht wordt tussen de domeinen mechanica, elektronica, software en natuurwetenschappen.
Blue Engineering staat voor ‘een betere wereld op basis van techniek’. De maatschappelijke uitdagingen rondom duurzaamheid en klimaat vragen om een nieuw soort oplossing. Deze oplossingen kunnen we vinden door de evolutionaire antwoorden van de natuur te combineren met moderne technologie. De engineers van Blue Engineering werken op het snijvlak tussen duurzaamheid en techniek waarbij zij de kracht van de natuur inzetten voor technische, duurzame uitdagingen.
Deze duurzame en innovatieve oplossingen gelden niet alleen voor de klanten. Ook de eigen organisatie is toekomstbestendig ingericht. Bij Blue Engineering vind je daarom geen hiërarchische organisatie maar een platte, zelfsturende structuur op basis van ‘holacracy’. Jeroen Rondeel en zijn compagnon hebben afstand gedaan van het bedrijf en hun beslissingsrecht. De medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf. In holacracy is het doel van het bedrijf – een betere wereld op basis van techniek – de baas.
De link naar het thema van de LvdG Prijs:
Bob Ursem – wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuin TU Delft – deed Jeroen jaren geleden beseffen dat hij ook als techneut een bijdrage kan leveren aan een duurzamere wereld. Bovendien voelt hij als vader van 3 kinderen ook die verplichting. Toen dat besef er eenmaal was, is hij zich hier volledig voor gaan inzetten, met onder andere het oprichten van Blue Engineering; een maatschappelijke onderneming waar ze met techniek impact willen maken. En later ook met Blue Plasma, een zelfontwikkelde plasmatechniek om op een schone, duurzame en veilige manier te desinfecteren en zo de footprint met een factor twee te reduceren. Verder zet Jeroen zich in als spreker rondom het thema duurzaamheid en probeert hij op deze manier meer mensen bewust te maken van de verantwoordelijkheid die wij als mens hebben om een leefbare planeet achter te laten, ook voor volgende generaties.