Ruud Rouleaux

Ruud Rouleaux

Ruud Rouleaux, 43 jaar is oprichter en eigenaar van colorFabb BV. Een innovatieve onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen van materialen en toepassingen voor 3D Printing.

Opgericht in 2012 als pilot-project, is colorFabb BV inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf binnen de 3D Printing industrie. Het bedrijf levert kunststoffen in poeder- en filamentvorm, kleurstoffen en diverse bio-afbreekbare polymeren die gebruikt worden in het 3D-printproces. Daarnaast geven ze advies en produceren/importeren ze zelf ook industriële 3D printers. De maakindustrie, onderwijs, automobielindustrie, ICT-bedrijven, maar ook individuele eigenaren van 3D printers, de markt van colorFabb is breed en wereldwijd, zowel B2C als B2B. 

Sinds 2017 is colorFabb BV gevestigd in het state of the art 3D Printing Application Center te Belfeld, waar met een team van 20 werknemers dagelijks nieuwe innovaties ontwikkeld worden voor diverse markten en toepassingen. 

Onder hetzelfde dak werkt colorFabb intensief samen met twee zusterfirma’s Helian Polymers (kunststofdistributie) en BlackBelt 3D (innovatieve nieuwe 3D Printers). Mede door deze synergie tussen drie innovatieve bedrijven vinden steeds meer klanten de weg naar Belfeld. 

De komende jaren zal de focus vooral liggen op het ontwikkelen van nieuwe klant specifieke toepassingen voor 3D Printing binnen de maakindustrie. In het 3D Printing Application Center staan diverse 3D Printers en een team van gemotiveerde industriële vormgevers en ingenieurs klaar om ideeën om te zetten naar een daadwerkelijk product of serieproductie in het juiste materiaal en in de juiste kleur. 

Waarom is colorFabb een groeibriljant?

Ruud: “Niet zo maar een term, maar een mooi woord voor iemand met talent en potentie. Talent is subjectief, laat anderen daar maar over oordelen. Potentie daarentegen is hard werken, potentie is visie, potentie is op die eerste golf blijven zitten door innovaties en frisse ideeën. Daarin herken ik mezelf als ondernemer en dit draag ik ook uit in het dagelijkse leven, zowel privé als zakelijk”.