"Vreuger" kon je een supermarkt out-of-the-blue beginnen. Tegenwoordig zijn het grote ketens geworden waar je niet zo maar als opvolger aangemerkt kan worden. Niki is naast haar werkzaamheden vanaf haar 15e levensjaar als vakkenvuller de laatste jaren ook bezig met het volgen van diverse opleidingen om klaargestoomd te worden voor de opvolging van haar vader Geert. Als je kijkt naar de ontwikkelingen binnen Beej Benders en de supermarkten zijn ze in ieder geval bezig met keuzes maken. "Blurring" is daarbij van toepassing; het vervagen van grenzen tussen branches. In New York worden appartementen opgeleverd zonder keuken omdat mensen 3x per dag buitenshuis eten; dat is ook de mindset waarmee ze in de toekomst het bedrijf wil leiden. Het continu bijhouden van bedreigingen maar vooral nieuwe kansen.
“In New York worden appartementen opgeleverd zonder keuken omdat mensen 3x per dag buitenshuis eten.”
Niki Benders, die zich als professional volledig gespecialiseerd heeft in de supermarktbranche en actief is in het familiebedrijf Benders. Haar ambitie is om dit op termijn over te nemen. Ze heeft de dagelijkse leiding van supermarkt Jumbo Benders Venlo. Verder werkt ze actief mee aan het vernieuwende concept ‘Beej Benders’ en de ontwikkelingen van het toekomstig foodconcept in Blerick centrum.
Met een pragmatische manier van werken wordt de uitgestippelde strategie direct doorgevoerd in de dagelijkse operatie. Niki krijgt veel energie van de klanten en haar collega’s. Samen ergens aan bouwen, beter maken en doelen bereiken om dit vervolgens samen met het team te vieren. Niki staat dagelijks op de werkvloer in de winkel waardoor er veel direct contact is met klanten en collega’s.
Buiten haar werk bij Jumbo Benders Venlo is Niki betrokken als bestuurslid betrokken bij de Young Businessclub van VVV en lid van het genootschap van familiebedrijven. Als familie(bedrijf) staat Benders ook midden in de Venlose maatschappij door haar grote betrokkenheid en sponsoring.