PRO77 en LvdG Prijs slaan handen ineen

De stichtingen PRO77 en Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs hebben de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen om PRO77 op te nemen in de organisatie van de LvdG Prijs. Doelstelling van de fusie is om het LvdG netwerk binnen de Venlose ondernemerscultuur verder te versterken en de ‘young professionals’ in Venlo meer bij het evenement te betrekken.

De activiteiten van PRO77 waren er op gericht om professionals beneden de 35 jaar een podium te bieden en daarmee andere jongeren te inspireren en meer te binden aan de regio. Jaarlijks werd een award uitgereikt aan de meest toonaangevende young professional binnen de gemeente Venlo. Een onafhankelijke jury koos uit drie genomineerden de winnaar op basis van onderscheidend en innoverend vermogen, daadkracht en doorzettingsvermogen. Daarnaast moest hij of zij een positieve bijdrage leveren aan de Venlose maatschappij en een inspirerend voorbeeld zijn voor andere young professionals.

Peggy Leurs, voorzitter van de stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs licht de fusie toe: “Bovengenoemde jurycriteria sluiten naadloos aan bij de eigenschappen waar de jury van de Lodewijk van der Grinten Prijs naar kijkt bij het beoordelen van de genomineerden. Een fusie tussen de twee stichtingen was voor beide partijen dus een logische stap. Zeker gezien de intentie van de LvdG Prijs om naast bestaande activiteiten, meer aandacht te besteden aan de jonge professionals binnen de gemeente”.

“Samenwerking betekent een verdere versterking van de ondernemerscultuur in Venlo. We creëren op deze manier een groter netwerk met onderscheidende en innovatieve ondernemers en professionals, iets waar we als LvdG Prijs erg blij mee zijn”, aldus Peggy Leurs.

De bestaande doelstellingen van de Lodewijk van der Grinten Prijs blijven ongewijzigd: ondernemers verbinden, het ondernemersklimaat in Venlo stimuleren met specifieke aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Toine van Casteren winnaar 2015

Toine van Casteren van BAS Research & Betontechnologie winnaar zesde editie Lodewijk van der Grintenprijs
Grote waardering bedrijfsleven voor Venlose ondernemersprijs

In een volle Maaspoort is dinsdagavond Toine van Casteren van BAS Research &...
Lodewijk van der Grintenprijs: jurylid Peter Thissen

“We mogen best wat meer opscheppen”

Hij is inmiddels vijf jaar voorzitter van Ondernemend Venlo en maakt daarom dit jaar voor de vijfde keer onderdeel uit van de jury van de Lodewijk van der Grintenprijs. Peter Thissen vindt het evenement een prima...


Hotel restaurant Valuas winnaar 2013

Hotel Restaurant Valuas, genomineerde namens MKB Venlo, heeft op 10 december de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs gewonnen. De prijs is uitgereikt in Theater de Maaspoort in Venlo. De andere genomineerden van dit jaar zijn: Dejatech, namens...