Lodewijk van der Grinten Prijs gaat dit jaar niet door

Het bestuur van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs heeft besloten dat de editie van 2020 geen doorgang zal hebben. Vanwege de maatregelen in verband met Covid-19 is het niet mogelijk om het evenement dit jaar te organiseren.

Normaal gesproken vindt in juni de terugkomlunch plaats bij de winnaar van vorig jaar, in dit geval Wout van Eeuwijk. In september volgt dan de nominatiebijeenkomst waarbij de nieuwe kandidaten bekend gemaakt worden en in december uiteindelijk de prijsuitreiking in een volle Maaspoort. Allemaal evenementen die op dit moment niet kunnen doorgaan vanwege de diverse beperkende regels.

De organisatie van de LvdG Prijs vergt ieder jaar een intensieve voorbereiding. De kandidaten voor de ondernemersprijs worden in het voorjaar benaderd door de nominatiecommissie. Daarna moeten ze zich goed kunnen voorbereiden op hun publieke presentatie begin september. In december wordt dan tijdens een feestelijke avond in De Maaspoort de winnaar bekend gemaakt. Ook daarvoor zouden de organisatorische voorbereidingen op dit moment al in volle gang zijn.

Het bestuur van de LvdG Prijs beraadt zich op dit moment op mogelijke alternatieve scenario’s waarin de ondernemers van Groot Venlo centraal staan. Zodra daar meer duidelijkheid over is, zal dat bekend gemaakt worden.
Henk Kurstjens winnaar 2010

Henk Kurstjens van Henk Grafimedia uit Belfeld is winnaar van de Lodewijk van der Grintenprijs 2010. Deze ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten, de grondlegger van Océ.


Lodewijk van der Grintenprijs: de naamgever

Het begon met boterkleursel

Steenstraat 2 in Venlo is tegenwoordig voorzien van een plaquette, ter herinnering aan een historische Venlose ondernemer. Op dat adres werd namelijk Lodewijk van der Grinten (1831-1895) geboren en het was in datzelfde...


Genomineerden Lodewijk van der Grintenprijs 2010

De drie beste ondernemers in Venlo zijn in 2010 Henk Kurstjens van Henk Grafimedia, Geert Benders van Plus Benders en Ton Janssen van TastyTom. Op 8 december 2010 maakt de Stichting Venlose ondernemersprijs bekend wie de felbegeerde titel van ‘beste...