Genomineerden Lodewijk van der Grinten Prijs 2018 bekend

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2018 zijn bekend. Dit jaar zullen Rudy Claessens (Caroz), Roy Hermans (Hermans Groep) en Ruud Rouleaux (colorFabb) op 11 december de strijd aangaan om de Venlose ondernemersprijs.

Rudy Claessens, Roy Hermans en Ruud Rouleaux, dat zijn de namen van de ondernemers die op dinsdag 11 september in de Kasteeltuinen in Arcen bekend werden gemaakt. Zij zijn genomineerd voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2018 en op dinsdag 11 december wordt tijdens een feestelijke avond in de Maaspoort de winnaar bekend gemaakt. Een onafhankelijke jury zal in de loop van de komende maanden bepalen wie die uiteindelijke winnaar wordt. Alledrie 43 jaar, alledrie de stap gezet om een eigen bedrijf te starten en alledrie runnen ze met passie en ondernemersgeest een bloeiend bedrijf.

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan in de logistieke sector, nam Rudy Claessens in 2000 het besluit om het bedrijf Caroz op te starten. Logistieke dienstverlener Caroz heeft een uniek platform ontwikkeld waar logistieke specialisten, geavanceerde software en de modernste technologieën worden gecombineerd.

Roy Hermans kon in het onderwijs onvoldoende zijn creativiteit kwijt en had behoefte aan meer ruimte en vrijheid. Een logische stap is dan om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. In 2007 gestart met de eerste Ballorig binnenspeeltuin in Venlo is De Hermans Groep (recreatie, kinderopvang en fitness) inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in een a-typische markt.

Ruud Rouleaux, oprichter en eigenaar van colorFabb begon in 2012 met een pilot-project in de 3D printing industrie. Met zijn instelling om altijd te proberen ‘op die eerste golf’ te blijven zitten, ontwikkelde colorFabb zich tot een toonaangevend bedrijf binnen de branche, met wereldwijd klanten zowel B2C als B2B.

Bovenstaande ondernemers zijn aangedragen door een onafhankelijke nominatiecommissie van de stichting Lodewijk van der Grinten Prijs, waarbij ook gekeken is naar het thema van dit jaar: ‘groeibriljant’. Hiermee wil de stichting extra aandacht geven aan sterk groeiende pareltjes in Venlo die de startfase al lang ontgroeid zijn maar nog steeds sterk blijven doorgroeien door continue aandacht te hebben voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen en door met passie en vertrouwen te blijven ondernemen.

Bekijk hier de foto's van de nominatie bijeenkomst.
(foto's: Constance Jentjens)


Henk Kurstjens winnaar 2010

Henk Kurstjens van Henk Grafimedia uit Belfeld is winnaar van de Lodewijk van der Grintenprijs 2010. Deze ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten, de grondlegger van Océ.


Lodewijk van der Grintenprijs: de naamgever

Het begon met boterkleursel

Steenstraat 2 in Venlo is tegenwoordig voorzien van een plaquette, ter herinnering aan een historische Venlose ondernemer. Op dat adres werd namelijk Lodewijk van der Grinten (1831-1895) geboren en het was in datzelfde...


Genomineerden Lodewijk van der Grintenprijs 2010

De drie beste ondernemers in Venlo zijn in 2010 Henk Kurstjens van Henk Grafimedia, Geert Benders van Plus Benders en Ton Janssen van TastyTom. Op 8 december 2010 maakt de Stichting Venlose ondernemersprijs bekend wie de felbegeerde titel van ‘beste...