Thema 2019: Voeding, Creatie en Innovatie

Alle drie de ondernemers hebben een duidelijke link naar het thema van dit jaar: Voeding, Creatie en Innovatie.

Het thema is gebaseerd op de speerpunten van Regio Venlo: Agrofood, Logistiek en Maakindustrie, waarbij tevens de circulaire economie en innovatie een grote rol spelen. Zowel in de agrofood als in de maakindustrie kent de regio een aantal toonaangevende bedrijven die bekend staan om het ontwikkelen van vernieuwende concepten. Daarnaast is Venlo van oudsher een belangrijke logistieke hotspot voor o.a. versproducten. Er zit duidelijk ontwikkeling in deze sectoren.

De afgelopen jaren zijn er verschillende opleidingen en onderzoeksfaciliteiten bijgekomen en dit zal de komende tijd zeker verder uitbreiden. Tevens zijn er diverse samenwerkingsverbanden ontstaan die kennis- en innovatiebronnen verbinden met het regionale MKB. Voor startups en kleine, snelgroeiende bedrijven is er voldoende begeleiding en advies beschikbaar op het gebied van innovatie en subsidies. Ontwikkelingen die de Stichting LvdG alle reden geven om de genomineerde ondernemers te zoeken binnen het thema ‘Voeding: Creatie en Innovatie’.