Wout van Eeuwijk - Pure Ingredients

Wout van Eeuwijk - Pure Ingredients

Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients)

Wout van Eeuwijk is geboren in Amsterdam (1945) en kreeg in 1964 een standplaats op de markt in Venlo. Hij verkocht er bananen, een toen voor veel mensen onbekende fruitsoort en stond later bekend als de `Bananenkoning`.

In 1980 vervolgde hij zijn carrière bij Ludwig aus Venlo, waar de focus op de Duitse consument werd gelegd. Na zijn carrière bij Ludwig aus Venlo leerde Wout van Eeuwijk nog een andere doelgroep kennen. Het was de tijd waarin Nederland verschillende nieuwkomers mocht verwelkomen, eerst uit Zuid-Europa en daarna ook uit Noord-Afrika. Wout merkte al snel op dat deze ‘nieuwe Nederlanders’ uit geloofsovertuiging andere eisen stelde aan onder andere levensmiddelen. Hij besloot zich te gaan richten op smaken en gerechten uit de internationale keukens.  Sinds 1993 is Wout van Eeuwijk eigenaar van Pure Ingredients, met productielocaties in Venlo en Kaldenkirchen en ruim 200 medewerkers. Pure Ingredients is marktleider in de wereld van halal food en het aanbod is inmiddels uitgegroeid tot een breed scala aan wereldse smaken, onder de merknamen Mekkafood en Lekker&Anders.

Wat is de link naar het thema van de Lodewijk van der Grinten Prijs van dit jaar: Voeding; Creatie & Innovatie?

‘Met onze producten spelen we continu in op de veranderende eetgewoonten en behoeften van een maatschappij die constant in beweging is. Een wereld waarin het gemak van lekker eten in één adem wordt genoemd met verantwoord, smaakvol en divers’.

Sterke punten in de strijd om de Lodewijk van der Grinten Prijs?

‘Laat ik voorop stellen dat ik blij verrast ben dat ik genomineerd ben voor deze mooie prijs. Het doel van Pure Ingredients is om smaken uit te wisselen tussen verschillende culturen om op die manier de culturen dichter bij elkaar te brengen. Ik geef graag iets terug aan de maatschappij en doe het bij voorkeur anders dan anderen.’