Guus Treuen

Guus Treuen

Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery)

Guus Treuen, 70 jaar, is sinds 1990 ondernemer. Hij omschrijft zichzelf als gedreven, doelgericht en eigenwijs met een duidelijke visie. Maar ook een man van concessies.

Met zijn bedrijf Marcelissen Food Processing Machinery ontwerpt en produceert hij innovatieve, voedselverwerkende machines. Reeds in 1950 was het bedrijf actief in de ontwikkeling en bouw van aardappelverwerkende machines en inmiddels een begrip in machinebouw en de AGF-sector. Moderne en betrouwbare machines worden ontwikkeld en gebouwd om producten te verwerken: van ontgronden en wassen, tot schrapen, sorteren, snijden, wegen en verpakken. Het bedrijf, dat 28 mensen in dienst heeft, is wereldwijd actief, staat bekend om z’n grote know-how en vooruitstrevende ideeën en werkt veel samen met andere innovatieve bedrijven.

Wat is de link naar het thema van de Lodewijk van der Grinten Prijs van dit jaar: Voeding; Creatie & Innovatie?

‘Onze machines zijn speciaal bedoeld voor de voedselverwerkende branche, van de traditionele en wereldberoemde rollensorteerder tot de nieuwe 3-D sorteermachine. Door de juiste vragen te stellen en de problemen bij de klanten te herkennen worden creatieve en innovatieve oplossingen bedacht, waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste technische ontwikkelingen.’

Sterke punten in de strijd om de Lodewijk van der Grinten Prijs?

Guus Treuen staat bekend als een bevlogen ondernemer, die z’n klanten wil helpen, ondersteunen en laten groeien. Daarnaast wil hij ook iets terugdoen voor de maatschappij. Dat vertaalt zich in leerplekken binnen het bedrijf en intensieve begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden van zijn personeel.  Op de vraag waarom Guus Treuen de winnaar van de prijs zou kunnen zijn, antwoordden zijn collega’s: ‘hij is zo gepassioneerd en gedreven, het is niet alleen zijn manier van ondernemen, het is meer een levenswijze’.