Jos en Sjoerd Derkx

Jos en Sjoerd Derkx

De directie van familiebedrijf Systemec bestaat uit Jos en zijn zoon Sjoerd Derkx. 

Systemec is een zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters in Nederland en Duitsland. Systemec streeft er naar een onafhankelijke en strategische partner te zijn van bedrijven en instellingen ondersteunend op het gebied van internet- en data-vraagstukken. Een stabiele en betrouwbare partner met oog voor de belangen van de relaties zonder de menselijke factor bij het  zakendoen binnen de digitale wereld te verliezen. Op deze wijze streeft men er naar  langdurige relaties op te bouwen die zorgen voor continuïteit bij Systemec alsmede haar klanten. Als technische sparringpartner biedt Systemec een hoogwaardige kwaliteit door permanent te investeren in de nieuwste technieken. Het resultaat zijn unieke oplossingen die wereldwijd toegankelijk zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan een beveiligde en continue bedrijfsvoering van haar relaties. 

De oplossingen en diensten worden zowel nationaal alsmede internationaal aangeboden met een sterke nadruk op de Euregio. Systemec wil zich verder ontwikkelen tot een “Data Hotspot” en zodanig een positie van betekenis verwerven op het snijpunt van de as Amsterdam–Frankfurt en Londen-Berlijn.

In 2017 viert Systemec het 25-jarig bestaan en wordt er met veel enthousiasme van alle medewerkers gewerkt aan de verdere expansie van haar activiteiten in binnen- en buitenland vanuit “Hotspot” Venlo.

Bekijk hier de video van de bedrijfspresentatie.

Juryrapportage

Beide heren vormen een mooi duo, niet alleen als vader en zoon maar ook als complementaire collegae. De technisch en commercieel ingestelde Jos met zijn financieel en bedrijfskundig opgeleide zoon Sjoerd vormen samen de directie van Systemec. Een team dat dit bedrijf heeft uitgebouwd tot een dit jaar 25-jaar jonge ICT-dienstverlener met als doel de logistieke data hotspot te worden van deze regio.

Het bedrijf verzorgt internetservices, ICT-oplossingen, Cloud dienstverlening en vele aanvullende activiteiten. Met een klantenbestand bestaande uit multinationals maar ook kleine MBK-bedrijven, heeft het een hele grote invloed op de lokale economie. Ligt het netwerk van Systemec eruit dan ligt bij een aantal klanten het bedrijf ook stil. Aangezien dat uiteraard geen optie is heeft Systemec een van Nederlands meest veilige infrastructuren aangelegd met meerdere back-up mogelijkheden, zowel voor de beschikbaarheid en het bewaren van data als ook voor de energieverzorging en het kabelnetwerk.

De grensoverschrijdende ambities hebben het bedrijf naar Duitsland gebracht waar het haar pioniersactiviteiten verder ontplooit en onze Oosterburen, met een ICT-achterstand van ca. 5 jaar op de Nederlandse markt, snel weet te veroveren.

Jos en Sjoerd tonen ook op vele fronten hun maatschappelijke betrokkenheid door onder meer als een van de hoofdsponsors de Venlose Zomerparkfeesten al jaren te voorzien van een perfecte dataverbinding. 

Daarnaast zijn beide heren ook actief bij het (bege)leiden van koninklijke harmonie St. Caecilia Blerick. Zowel privé, maatschappelijk maar zeker ook zakelijk bouwen ze dus samen aan de continuïteit. Systemec kan derhalve in haar jubileumjaar, de toekomst zeer rooskleuring tegemoet zien.