Henk Vossen

Henk Vossen

Henk Vossen (1945) is DGA en CEO van de Helichem Groep en telg uit een bekende Tegelse sigarenmakersfamilie. Henk heeft drie kinderen: Jasper, Saskia en Floor. Jasper en Floor zijn ook actief binnen het bedrijf.

In 1980 nam Henk Vossen Zonnebloem Chemie in Brunssum over. Een kleine producent van reinigingsproducten met 2 werknemers. Na een reeks innovaties en acquisities in de jaren 80 en 90,  landde het bedrijf via Reuver in Belfeld en groeide uit tot een onderneming  van zo’n 10 bedrijven, die zich voornamelijk bezighouden met de ontwikkeling en productie van reinigings- en onderhoudsproducten onder private label en handel in etherische oliën. Dit gebeurt zowel voor de professionele- als voor de consumentenmarkt. In 1998 werd de naam gewijzigd in het beter passende Helichem (Helianthus = Zonnebloem). De Groep heeft naast haar hoofdkantoor in Belfeld vestigingen in Landgraaf en Kerkrade. Er werken inmiddels zo’n 140 mensen.

In elk huishouden en in menig bedrijf in Nederland is wel een Helichem product te vinden. Wie kent niet de reinigingsproducten van bijvoorbeeld Leifheit of Bruynzeel?  Ook vele huismerken van grote retailers als Albert Heijn en Jan Linders evenals van vele schoonmaakbedrijven worden door de Helichem Groep geproduceerd.

Helichem staat midden in de Venlose samenleving en is naast hoofdsponsor van de Tegelse Hockey Club ondersteuner van enkele tientallen Venlose verenigingen en evenementen.

Henk Vossen is co-founder van een internet startup in de automotive en naast zijn ondernemerschap actief op diverse sociaal- maatschappelijke terreinen zoals onder andere:

  • Bestuurslid Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten.
  • Supporting Corporate Member A.I.S.E (Europese vereniging van zeepfabrikanten).  
  • Voorzitter Limburgs Schutterij Museum Steyl.
  • Voorzitter comité van aanbeveling Tegelen200.
  • Bestuurslid S.A.S. (adviesorgaan Oud Limburgse Schutters Federatie).
  • Lid Garde Tegeliers.
  • Lid Tegelse Ondernemers Club.
  • Lid Rotary Reuver Meerlebroek

De hobby’s van Henk zijn rally rijden (Nederlands Kampioen in 1983 en 1998), hardlopen en hockeyen.