Hai Berden en Corné Geerts

Hai Berden en Corné Geerts

Venlonaar Hai Berden (1950) is een typisch voorbeeld van een selfmade ondernemer; ietwat eigenwijs, vasthoudend, met een duidelijke en onderscheidende visie. Als oudste zoon uit een tuindersfamilie was hij de voorziene opvolger van zijn door een verkeersongeluk overleden vader. Hij koos echter voor een toekomst in de internationale expeditiewereld.  

Begin jaren tachtig werd Hai zelfstandig ondernemer. En hij had daarbij een gouden idee; 'Breng de zeehaven naar het achterland en combineer de inlandterminal met logistieke activiteiten en Europese distributie'. 

In 1985 vestigde hij Seacon Logistics op de ECT Railterminal te Venlo en ging vervolgens een joint-venture (Venlo Trade Port BV) aan met ECT Rotterdam. Een nieuw logistiek concept was geboren, een formule die de regionale logistiek een nieuwe dynamiek gaf en daarbij de regio Venlo nadrukkelijk op de kaart zette.

32 Jaar later is Seacon Logistics met ruim 700 medewerkers en een tiental eigen vestigingen in Europa, een volwassen logistieke dienstverlener, een ketenregisseur met een focus op maritieme transporten en met de gehele wereld als werkterrein. Seacon ontleent haar toegevoegde waarde aan het inbrengen van klant-specifieke oplossingen in het ketenmanagement, waarbij de klant centraal staat.

Kernwoorden Seacon zijn: ondernemerschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Voortdurende innovatie en het vermogen om in te spelen op de permanente veranderingen in de logistieke wereld vereist hoogopgeleid management. Kennis van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie is daarbij essentieel.

Een wereld waar de huidige Algemeen Directeur Corné Geerts (1967) al tijdens zijn studie aan de vervoersacademie geïntrigeerd door is geraakt. Meteen na zijn afstuderen kreeg hij het vertrouwen om bij Seacon Logistics aan de slag te gaan. Sindsdien is hij verbonden met de familie die Seacon heet en heeft hij in belangrijke mate de basis gelegd voor de innovatieve processen binnen de Seacon-organisatie.

Seacon is sociaal-maatschappelijk sterk verbonden met de regio Venlo, met name gericht op sport en minderbedeelden. Daarnaast ondersteunt en stimuleert Seacon het onderwijs door samenwerkingen met o.a. ROC’s en Fontys Hogeschool.

Bekijk hier de video van de bedrijfspresentatie. 

Juryrapportage

Voor velen is uiteraard duidelijk dat Hai Berden de grote man achter Seacon logistics is, echter hij heeft reeds geruime tijd Corné Geerts in huis, die al sinds 2011 de dagelijkse leiding over de bedrijven van de hele groep voert.

Logistiek dienstverlener Seacon zag in de jaren tachtig al de mogelijkheid om de zeehaven naar het achterland te halen. Dit unieke concept heeft hen geen windeieren gelegd. Mede door deze beide ondernemers floreert de logistiek in Venlo en heeft het onze regio wereldwijd op de kaart gezet.

Door zelf het contact met de klanten op te zoeken, is Hai Berden er al vroeg in geslaagd een aantal grote buitenlandse klanten aan zich te binden. Enkele daarvan zijn sinds de oprichting klant en spreken uiterst lovend over de activiteiten die voor hen worden uitgevoerd. Ook het pionieren in opkomende markten heeft Seacon doen uitgroeien tot een speler van formaat.

Corné Geerts, die voor Seacon meer dan eens in Rusland de bakenen heeft mogen verzetten, is een in Venlo opgeleid logistiek expert die dezelfde mate van enthousiasme heeft als Hai Berden en dat op hun medewerkers weet over te brengen.

Naast de zichtbare activiteiten voor VVV-Venlo vloeit er nog een groot aandeel van het jaarlijkse resultaat terug naar de omgeving. Zowel medewerkers als maatschappelijke doelen profiteren mee van de bedrijfsfilosofie van Seacon om, vanwege maatschappelijk betrokkenheid, te delen uit het bedrijfsresultaat, en dat is dan ook zeer lovenswaardig.

De toekomst van zowel beide ondernemers als ook de onderneming ziet er zeer rooskleurig uit. De innovatieve kracht waarmee snel en flexibel de markt wordt benaderd, is toonaangevend en typerend voor de werkwijze van Hai Berden en Corné Geerts. Dit gekoppeld aan duidelijke waarden en normen maken duidelijk dat Seacon ver boven het maaiveld uitsteekt.