Hai Berden en Corné Geerts

Hai Berden en Corné Geerts

Venlonaar Hai Berden (1950) is een typisch voorbeeld van een selfmade ondernemer; ietwat eigenwijs, vasthoudend, met een duidelijke en onderscheidende visie. Als oudste zoon uit een tuindersfamilie was hij de voorziene opvolger van zijn door een verkeersongeluk overleden vader. Hij koos echter voor een toekomst in de internationale expeditiewereld.  

Begin jaren tachtig werd Hai zelfstandig ondernemer. En hij had daarbij een gouden idee; 'Breng de zeehaven naar het achterland en combineer de inlandterminal met logistieke activiteiten en Europese distributie'. 

In 1985 vestigde hij Seacon Logistics op de ECT Railterminal te Venlo en ging vervolgens een joint-venture (Venlo Trade Port BV) aan met ECT Rotterdam. Een nieuw logistiek concept was geboren, een formule die de regionale logistiek een nieuwe dynamiek gaf en daarbij de regio Venlo nadrukkelijk op de kaart zette.

32 Jaar later is Seacon Logistics met ruim 700 medewerkers en een tiental eigen vestigingen in Europa, een volwassen logistieke dienstverlener, een ketenregisseur met een focus op maritieme transporten en met de gehele wereld als werkterrein. Seacon ontleent haar toegevoegde waarde aan het inbrengen van klant-specifieke oplossingen in het ketenmanagement, waarbij de klant centraal staat.

Kernwoorden Seacon zijn: ondernemerschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Voortdurende innovatie en het vermogen om in te spelen op de permanente veranderingen in de logistieke wereld vereist hoogopgeleid management. Kennis van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie is daarbij essentieel.

Een wereld waar de huidige Algemeen Directeur Corné Geerts (1967) al tijdens zijn studie aan de vervoersacademie geïntrigeerd door is geraakt. Meteen na zijn afstuderen kreeg hij het vertrouwen om bij Seacon Logistics aan de slag te gaan. Sindsdien is hij verbonden met de familie die Seacon heet en heeft hij in belangrijke mate de basis gelegd voor de innovatieve processen binnen de Seacon-organisatie.

Seacon is sociaal-maatschappelijk sterk verbonden met de regio Venlo, met name gericht op sport en minderbedeelden. Daarnaast ondersteunt en stimuleert Seacon het onderwijs door samenwerkingen met o.a. ROC’s en Fontys Hogeschool.