Jac Haenen Potanthuriums

Jac Haenen Potanthuriums

Haenen Anthurium is een glastuinbouw bedrijf dat zich de laatste 20 jaar heeft gespecialiseerd in de productie van Anthurium Andreanum als kamerplant.

In 1983 is het bedrijf gestart op de huidige locatie in Velden. Vanuit een traditioneel “Venloosch gerdeneersgezin” zijn we begonnen met de teelt van sla en tomaat.

Omdat ik geen zin had in het fabrieksmatig produceren van groenten heb ik eind jaren 80 besloten om mij te richten op een niche product waarbij het vakmanschap en persoonlijk contact met afnemers en personeel een wezenlijk onderdeel is van de bedrijfsvoering.

Dit besluit heeft ertoe geleid om de teelt van Anthurium te starten in 1990. In het begin als snijbloem en vanaf 1994 als kamerplant.

In 2002 hebben we toen op de huidige locatie het bedrijf helemaal nieuw gebouwd vooral om de kosten van energie en arbeid in de hand te kunnen houden.

Dit heeft geresulteerd in een supermodern bedrijf dat sterk gemechaniseerd is en nagenoeg helemaal in zijn energie behoefte voorziet middels restwarmte die vrij komt bij de opwekking van elektriciteit.

Om de weg naar de markt te vinden heb ik samen met een collega teler in Straelen een concept ontwikkeld voor tuincentrums.

Verder ben ik 4 jaar geleden lid geworden van Paletti Growers. Dit is een samenwerkings verband van 18 sierteelt bedrijven in de Euregio en ook via deze weg proberen we middels samenwerking op velerlei gebied het rendement van ons bedrijf op peil te houden. We zijn momenteel zelfs een eigen verkoop organisatie aan het oprichten om de weg naar de markt te vinden.