PRO77 en LvdG Prijs slaan handen ineen

De stichtingen PRO77 en Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs hebben de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen om PRO77 op te nemen in de organisatie van de LvdG Prijs. Doelstelling van de fusie is om het LvdG netwerk binnen de Venlose ondernemerscultuur verder te versterken en de ‘young professionals’ in Venlo meer bij het evenement te betrekken.

De activiteiten van PRO77 waren er op gericht om professionals beneden de 35 jaar een podium te bieden en daarmee andere jongeren te inspireren en meer te binden aan de regio. Jaarlijks werd een award uitgereikt aan de meest toonaangevende young professional binnen de gemeente Venlo. Een onafhankelijke jury koos uit drie genomineerden de winnaar op basis van onderscheidend en innoverend vermogen, daadkracht en doorzettingsvermogen. Daarnaast moest hij of zij een positieve bijdrage leveren aan de Venlose maatschappij en een inspirerend voorbeeld zijn voor andere young professionals.

Peggy Leurs, voorzitter van de stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs licht de fusie toe: “Bovengenoemde jurycriteria sluiten naadloos aan bij de eigenschappen waar de jury van de Lodewijk van der Grinten Prijs naar kijkt bij het beoordelen van de genomineerden. Een fusie tussen de twee stichtingen was voor beide partijen dus een logische stap. Zeker gezien de intentie van de LvdG Prijs om naast bestaande activiteiten, meer aandacht te besteden aan de jonge professionals binnen de gemeente”.

“Samenwerking betekent een verdere versterking van de ondernemerscultuur in Venlo. We creëren op deze manier een groter netwerk met onderscheidende en innovatieve ondernemers en professionals, iets waar we als LvdG Prijs erg blij mee zijn”, aldus Peggy Leurs.

De bestaande doelstellingen van de Lodewijk van der Grinten Prijs blijven ongewijzigd: ondernemers verbinden, het ondernemersklimaat in Venlo stimuleren met specifieke aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Henk Kurstjens winnaar 2010

Henk Kurstjens van Henk Grafimedia uit Belfeld is winnaar van de Lodewijk van der Grintenprijs 2010. Deze ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten, de grondlegger van Océ.


Lodewijk van der Grintenprijs: de naamgever

Het begon met boterkleursel

Steenstraat 2 in Venlo is tegenwoordig voorzien van een plaquette, ter herinnering aan een historische Venlose ondernemer. Op dat adres werd namelijk Lodewijk van der Grinten (1831-1895) geboren en het was in datzelfde...


Genomineerden Lodewijk van der Grintenprijs 2010

De drie beste ondernemers in Venlo zijn in 2010 Henk Kurstjens van Henk Grafimedia, Geert Benders van Plus Benders en Ton Janssen van TastyTom. Op 8 december 2010 maakt de Stichting Venlose ondernemersprijs bekend wie de felbegeerde titel van ‘beste...