PRO77 en LvdG Prijs slaan handen ineen

De stichtingen PRO77 en Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs hebben de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen om PRO77 op te nemen in de organisatie van de LvdG Prijs. Doelstelling van de fusie is om het LvdG netwerk binnen de Venlose ondernemerscultuur verder te versterken en de ‘young professionals’ in Venlo meer bij het evenement te betrekken.

De activiteiten van PRO77 waren er op gericht om professionals beneden de 35 jaar een podium te bieden en daarmee andere jongeren te inspireren en meer te binden aan de regio. Jaarlijks werd een award uitgereikt aan de meest toonaangevende young professional binnen de gemeente Venlo. Een onafhankelijke jury koos uit drie genomineerden de winnaar op basis van onderscheidend en innoverend vermogen, daadkracht en doorzettingsvermogen. Daarnaast moest hij of zij een positieve bijdrage leveren aan de Venlose maatschappij en een inspirerend voorbeeld zijn voor andere young professionals.

Peggy Leurs, voorzitter van de stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs licht de fusie toe: “Bovengenoemde jurycriteria sluiten naadloos aan bij de eigenschappen waar de jury van de Lodewijk van der Grinten Prijs naar kijkt bij het beoordelen van de genomineerden. Een fusie tussen de twee stichtingen was voor beide partijen dus een logische stap. Zeker gezien de intentie van de LvdG Prijs om naast bestaande activiteiten, meer aandacht te besteden aan de jonge professionals binnen de gemeente”.

“Samenwerking betekent een verdere versterking van de ondernemerscultuur in Venlo. We creëren op deze manier een groter netwerk met onderscheidende en innovatieve ondernemers en professionals, iets waar we als LvdG Prijs erg blij mee zijn”, aldus Peggy Leurs.

De bestaande doelstellingen van de Lodewijk van der Grinten Prijs blijven ongewijzigd: ondernemers verbinden, het ondernemersklimaat in Venlo stimuleren met specifieke aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Nieuwe juryvoorzitter Lodewijk van der Grintenprijs

Na 5 jaar juryvoorzitterschap draagt Tjebbe Smit de voorzittershamer over aan Marcel Frielinck. Marcel is de CFO van Canon Production Printing en woonachtig in Venlo.

Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury de genomineerde ondernemers op...


Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...


Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...

Winnaar 2016: Jan Klerken

Met gepaste trots kan de organisatie van de Lodewijk van der Grinten prijs u melden dat de winnaar van de editie 2016 is geworden Jan Klerken. In een uitverkochte Maaspoort werd hem door Burgemeester Antoin Scholten de felbegeerde trofee overhandigd....