Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne de terugkomlunch van de Lodewijk van der Grinten plaats. Het is inmiddels een traditie dat de winnaar van de LvdG Prijs, in dit geval Roy Hermans van De Hermans Groep, de partners, sponsoren en medekandidaten van het evenement uitnodigt voor een aangeklede lunch.

Enerzijds om terug te kijken op de editie van het ondernemersevenement van vorig jaar, maar zeker ook om ervaringen uit te wisselen, te netwerken en vooruit te kijken naar de LvdG Prijs editie 2019. Dit jaar werd er bovendien stilgestaan bij de voorzitterswissel binnen de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs.

De lunch vond plaats in bistro ‘De Bron’ bij Recreatiepark Breebronne, de nieuwe aanwinst de Hermans Groep. Roy Hermans, de trotse winnaar van de LvdG Prijs 2018, keek terug op een bijzondere ervaring: ‘het is heel mooi om te zien dat personeelsleden en collega’s op zo’n avond van de prijsuitreiking, en ook in de periode erna, zo trots zijn op je bedrijf. Je doet het écht allemaal samen en dat maakt het zo bijzonder’.

Nieuwe voorzitter
Tijdens de lunch werd tevens het aftreden van de voorzitter van het bestuur van de Lodewijk van der Grinten Prijs bekendgemaakt. Mike Noldus, CEO van Akarton draagt na 4 edities de voorzittershamer over aan Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs. 

In de periode dat Mike Noldus voorzitter was, is de organisatie van het evenement verder geprofessionaliseerd. Mike typeerde zich als een zeer betrokken, hands on voorzitter. Niet alleen een duidelijke leider, maar ook een open en transparante communicator die tevens veel operationele taken voor z’n rekening nam.

Voor de opvolging is gezocht naar iemand die woonachtig is in Groot-Venlo, een duidelijke eigen visie heeft op ondernemerschap en als ondernemer bijdraagt aan actuele maatschappelijke en economische thema’s. Daarnaast gaat het om het inspireren en stimuleren van het bestuur en het optreden als boegbeeld naar buiten.

Peggy Leurs is directeur van Tuincentrum Leurs in Venlo, een ondernemer die haar sporen inmiddels ruimschoots heeft verdiend. Ze was vereerd toen ze gevraagd werd voor deze mooie functie en heeft er dan ook niet lang over hoeven nadenken. ‘Er ligt een mooie basis om het werk van Mike voort te zetten en er samen met alle bestuursleden een paar mooie jaren van te maken’.

Thema
Het thema van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 is Voeding; creatie en innovatie. Bij de keuze van de genomineerden en ook bij organisatie van de verschillende events zal dit thema steeds de rode draad vormen.

De Prijs
De Lodewijk van der Grinten Prijs is een initiatief van LLTB, MKB Venlo, Ondernemend Venlo, de gemeente Venlo en het huidige Océ – A Canon Company naar wiens grondlegger deze prijs is vernoemd.

De activiteiten van de LvdG Prijs blijven niet onopgemerkt. Steeds meer ondernemers, sponsoren en volgers voelen zich verbonden met de prijs. De stichting LvdG Prijs hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan het Venlose ondernemersklimaat en bedrijven mede aan te zetten tot het uitdragen van al hun kwaliteiten als ambassadeurs voor de groot-Venlose ondernemersbelangen.

Om in uw agenda te noteren
10 september 2019 nominatielunch, hier worden de 3 kandidaten die voor de LvdG Prijs 2019 gaan strijden bekend gemaakt.

10 december 2019, de feestelijk prijsuitreiking van de LvdG Prijs in de Maaspoort, toegangskaarten zijn te bestellen op de website van de Maaspoort. 

Klik hier voor fotoimpressie van terugkomlunch bij Breebronne. (foto's: Constance Jentjens)


PRO77 en LvdG Prijs slaan handen ineen

De stichtingen PRO77 en Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs hebben de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen om PRO77 op te nemen in de organisatie van de LvdG Prijs. Doelstelling van de fusie is om het LvdG netwerk binnen de Venlose...


Nieuwe juryvoorzitter Lodewijk van der Grintenprijs

Na 5 jaar juryvoorzitterschap draagt Tjebbe Smit de voorzittershamer over aan Marcel Frielinck. Marcel is de CFO van Canon Production Printing en woonachtig in Venlo.

Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury de genomineerde ondernemers op...


Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...

Winnaar 2016: Jan Klerken

Met gepaste trots kan de organisatie van de Lodewijk van der Grinten prijs u melden dat de winnaar van de editie 2016 is geworden Jan Klerken. In een uitverkochte Maaspoort werd hem door Burgemeester Antoin Scholten de felbegeerde trofee overhandigd....