Lodewijk van der Grintenprijs: juryvoorzitter Jan Verschaeren

“Veel meer laten zien hoeveel bijzondere bedrijven hier actief zijn”

Een van de grootste uitvinders uit de geschiedenis van de stad Venlo, zo verwijst juryvoorzitter Jan Verschaeren naar Lodewijk van der Grinten. “Een uitvinder die tegenwoordig heel veel navolgers heeft.”

Verschaeren is dit jaar voor de tweede keer voorzitter van de jury. Hij legt uit dat LLTB (agrofood), MKB Venlo en Ondernemend Venlo (bedrijventerreinen) – elk jaar ieder een genomineerde presenteren. “Die beoordelen we vervolgens door middel van een bedrijfsbezoek.”

De genomineerde vult dat bezoek grotendeels zelf in, zegt hij, maar een vast onderdeel is de rondleiding. De jury – met daarin naast de voorzitter en vertegenwoordigers van LLTB, OV en MKB tevens de winnaar van de vorige editie en de wethouder van economische zaken – geeft na de drie bezoeken punten voor diverse criteria en komt zo tot een winnaar. “LLTB, OV en MKB geven overigens geen punten aan hun eigen genomineerde”, glimlacht Verschaeren.

Hij geeft vervolgens aan dat de Lodewijk van der Grintenprijs het mogelijk maakt om de bedrijvigheid in Venlo een podium te geven. “We hebben een veelzijdig mkb en veel maakindustrie, agrofood en logistiek. De rol van de logistiek is enorm en wat de maakindustrie betreft mag je ons wel beschouwen als de ‘smidse’ van Nederland. Te weinig mensen weten echter wat voor bijzondere bedrijven hier actief zijn. Te weinig jongeren ook, de werknemers en ondernemers van de toekomst. Dat moeten we dus veel meer laten zien. De prijs is daarnaast een goed middel om de stad, de regio te promoten. Daar varen alle bedrijven wel bij.” Bovenal, zegt hij, is de prijs een blijk van waardering. “Voor de genomineerden en voor de winnaar in het bijzonder.”


Nieuwe juryvoorzitter Lodewijk van der Grintenprijs

Na 5 jaar juryvoorzitterschap draagt Tjebbe Smit de voorzittershamer over aan Marcel Frielinck. Marcel is de CFO van Canon Production Printing en woonachtig in Venlo.

Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury de genomineerde ondernemers op...


Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...


Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...

Winnaar 2016: Jan Klerken

Met gepaste trots kan de organisatie van de Lodewijk van der Grinten prijs u melden dat de winnaar van de editie 2016 is geworden Jan Klerken. In een uitverkochte Maaspoort werd hem door Burgemeester Antoin Scholten de felbegeerde trofee overhandigd....