Lodewijk van der Grintenprijs: genomineerde Haenen Potanthuriums

“Extra aandacht is nooit verkeerd”

Na in 1977 het mavo-diploma te hebben behaald begon Jac Haenen vol goede moed aan een opleiding op de middelbare tuinbouwschool in Venlo. Na zes maanden besloot hij echter de schoolbanken vaarwel te zeggen en bij zijn vader in het bedrijf te stappen, een traditioneel tuindersbedrijf dat sla en tomaat teelde. Nadat hij er enkele jaren in loondienst had gewerkt, besloten vader en zoon binnen een maatschap een nieuw bedrijf op te zetten. Dit bleek echter niet mogelijk op de bestaande locatie in Venlo waarna Jac Haenen in 1983 een eigen bedrijf begon, eveneens met de teelt van sla en tomaat. “In 1990 heb ik de overstap gemaakt naar anthuriums; enkele jaren later zijn daar de potanthuriums bij gekomen.”

Tot 2000 werden zowel anthuriums als potanthuriums geteeld, daarna stapte het bedrijf volledig over op de potanthurium. Haenen legt uit waarom. “Vanwege de betere mogelijkheid tot automatisering. We hebben destijds het bedrijf volledig vernieuwd en nagenoeg geheel geautomatiseerd. Alleen de eindfase, het veilingklaarmaken is nog handwerk.” Het bedrijf begon ooit met 6.600 m2 en breidde halverwege de jaren negentig uit met 2.400 m2. “Die oppervlakte beslaat het nog steeds, we zijn die alleen intensiever gaan gebruiken.”

Behalve via de veiling verkoopt Haenen Potanthuriums ook via een eigen verkooporganisatie. Zo beleveren ze rechtstreeks 33 cash & carry’s. Een belangrijk deel van de afzet gaat naar Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Sinds de nominatie voor de Lodewijk van der Grintenprijs, geeft Haenen aan, heeft hij enorm veel reacties gehad. “Je merkt dat de prijs absoluut leeft. Leuk dat ik daar door de LLTB voor ben genomineerd. Wat het precies oplevert, weet ik niet, maar al die extra aandacht is zeker niet verkeerd.”


PRO77 en LvdG Prijs slaan handen ineen

De stichtingen PRO77 en Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs hebben de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen om PRO77 op te nemen in de organisatie van de LvdG Prijs. Doelstelling van de fusie is om het LvdG netwerk binnen de Venlose...


Nieuwe juryvoorzitter Lodewijk van der Grintenprijs

Na 5 jaar juryvoorzitterschap draagt Tjebbe Smit de voorzittershamer over aan Marcel Frielinck. Marcel is de CFO van Canon Production Printing en woonachtig in Venlo.

Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury de genomineerde ondernemers op...


Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...


Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...