Lodewijk van der Grintenprijs: Genomineerde BAS Research & Technologie

“Wereldwijd actief, bij uiteenlopende grote bouwprojecten”

Of het nu aan het Panamakanaal is, in Canada, Engeland, Kameroen of het Midden-Oosten, het Venlose BAS Research & Technologie kan men overal tegenkomen. “We zijn inderdaad wereldwijd actief, bij uiteenlopende grote bouwprojecten, al vindt het meeste werk vooralsnog binnen een straal van 500 kilometer plaats”, geeft directeur Toine van Casteren aan. “Denk aan omvangrijke nieuwbouwprojecten, aan tunnels, stuwdammen, bruggen en hoge gebouwen.” 

Van Casteren nam het in 1978 als eenmanszaak begonnen bedrijf in 1994 over. Momenteel zijn er zo’n 40 medewerkers, specialisten met diverse expertises, actief. Hij legt uit waar die zich zoal mee bezig houden. “We zijn een ingenieursbureau, gespecialiseerd in betontechnologie. Op dat vlak zijn we marktleider. We beschikken over het modernste betonlaboratorium van Nederland en richten ons op allerlei manieren op het optimaliseren van beton, voor allerlei partijen die in die branche actief zijn.”

Dat betekent, zegt hij, onder meer het onderzoeken van schades, maar ook het steeds verbeteren van de kwaliteit. Innovatie is een belangrijk onderdeel van het werk. “We hebben bijvoorbeeld ‘remote sensing’ in de betonbouw geïntroduceerd, met sensoren die in ‘real time’ de sterkte van het beton meten tijdens de bouw. Zo weet je precies wanneer het hard genoeg is. Door dit bijvoorbeeld toe te passen bij de bouw van de Maasboulevard in Venlo, hebben we drie maanden bouwtijd kunnen inlopen.”

Van Casteren is bijzonder te spreken over de nominatie voor de Lodewijk van der Grintenprijs. “We komen zo even flink in beeld. Normaal doen we ons werk redelijk in de anonimiteit, met weliswaar het meest belangrijke, maar ook vaak niet al te zichtbare, bouwmateriaal ter wereld. Dat we nu kunnen laten zien wat we doen is een mooi aspect van de nominatie.”


Nieuwe juryvoorzitter Lodewijk van der Grintenprijs

Na 5 jaar juryvoorzitterschap draagt Tjebbe Smit de voorzittershamer over aan Marcel Frielinck. Marcel is de CFO van Canon Production Printing en woonachtig in Venlo.

Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury de genomineerde ondernemers op...


Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...


Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...

Winnaar 2016: Jan Klerken

Met gepaste trots kan de organisatie van de Lodewijk van der Grinten prijs u melden dat de winnaar van de editie 2016 is geworden Jan Klerken. In een uitverkochte Maaspoort werd hem door Burgemeester Antoin Scholten de felbegeerde trofee overhandigd....