“Landelijke” aftrap Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2012

Onder perfecte weersomstandigheden is op 19 juni met een enthousiasmerende sponsorbijeenkomst de procedure voor de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2012 geopend.

Sponsoren, sympathisanten, genomineerden, winnaars, juryleden en organisatoren zijn bij maatschap Van Lipzig, winnaar in 2011, gastvrij en landelijk ontvangen. Een prachtige opmaat voor de spannende bekendmaking van de genomineerden bij Océ in september, en een ongetwijfeld zinderende finale in de Maaspoort in december.

Voorzitter van het stichtingsbestuur Michel Reynen opent met een welkom en bedankt Peter Thissen (jurylid) en sponsoren/partners voor het mogelijk maken van deze prestigieuze prijs, waarvan de winnaar zich een jaar lang de beste ondernemer van Venlo mag noemen.
Tekst: Marie-José Pas

Effect van de prijs
De presentatie en rondleiding door het melkvee- en loonbedrijf, waarin drie gezinnen hun boterham verdienen, toont de stevige winnaar van 2012. Zoons Mark en Martijn runnen het kleinschalige, vernieuwende bedrijf dat in duurzaamheid investeert. Van mogelijke bedreigingen maken zij kansen, zoals de samenwerking met het Limburgs Landschap. Met 160 optimaal verzorgde melkkoeien levert Mark van Lipzig 1,3 miljoen liter melk aan de melkcoöperatie. Een nieuwe stal, huur van een tweede locatie, inzaaien van vrijkomende braakstukken en aanschaf van een robotmelkmachine zullen dit nog doen stijgen. Broer Martijn van Lipzig voert met zijn moderne machinepark (waaronder een tractor met GPS) in de regio allerlei gespecialiseerde (grond)klussen uit.

Gemeente denkt mee
"De Lodewijk van de Grintenprijs heeft een enorme uitstraling en hoeveelheid reacties opgeleverd,” vertelt Mark van Lipzig. "Naar buiten maar ook op onszelf. We zagen onszelf niet als opvallend bijzonder, maar door alle promotie groeide onze trots over wat we, met passie en vakmanschap, doen. Ook in de gesprekken met de Gemeente Venlo over bedrijfsuitbreiding heeft de prijs zijn werk gedaan. De afwijzing lag al klaar, maar met hun tegemoetkoming kunnen wij heel goed verder!” Zijn eigen filmpje over het hele gebeuren spreekt boekdelen en oogst bijval. De rondleiding biedt een mooi kijkje achter de schermen.

PR-offensief
Na een door Party Catering Rob Kaneman uitstekend verzorgde buitenlunch met een keur aan regionale (brood)producten schetst Thijs Metsemakers van bureau Grooh Communicatie in Roermond het verloop van de procedure: - 25 september presentatie van de nieuwe genomineerden aan de pers in het Océ-auditorium, waar 150 man in kunnen; - 11 december de fantastische uitreiking door de burgemeester in Theater De Maaspoort. "Neem collega’s mee. Steun de Stichting Venlose Ondernemersprijs om hier een groots evenement van te maken. Ondernemers zullen er intensief bij betrokken worden, uiteraard ook via de sociale media. Suggesties voor kandidaten zijn welkom.” Een luxe verse aardbeientaart van collega-genomineerde Broekmans voor de familie Van Lipzig is meer dan op zijn plaats. Gevoed met allerlei (smakelijke) indrukken vertrekken de gasten naar werk of huis, met een goed gevulde Campina-tas met (zuivel)producten.Henk Kurstjens winnaar 2010

Henk Kurstjens van Henk Grafimedia uit Belfeld is winnaar van de Lodewijk van der Grintenprijs 2010. Deze ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten, de grondlegger van Océ.


Lodewijk van der Grintenprijs: de naamgever

Het begon met boterkleursel

Steenstraat 2 in Venlo is tegenwoordig voorzien van een plaquette, ter herinnering aan een historische Venlose ondernemer. Op dat adres werd namelijk Lodewijk van der Grinten (1831-1895) geboren en het was in datzelfde...


Genomineerden Lodewijk van der Grintenprijs 2010

De drie beste ondernemers in Venlo zijn in 2010 Henk Kurstjens van Henk Grafimedia, Geert Benders van Plus Benders en Ton Janssen van TastyTom. Op 8 december 2010 maakt de Stichting Venlose ondernemersprijs bekend wie de felbegeerde titel van ‘beste...