“Landelijke” aftrap Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2012

Onder perfecte weersomstandigheden is op 19 juni met een enthousiasmerende sponsorbijeenkomst de procedure voor de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2012 geopend.

Sponsoren, sympathisanten, genomineerden, winnaars, juryleden en organisatoren zijn bij maatschap Van Lipzig, winnaar in 2011, gastvrij en landelijk ontvangen. Een prachtige opmaat voor de spannende bekendmaking van de genomineerden bij Océ in september, en een ongetwijfeld zinderende finale in de Maaspoort in december.

Voorzitter van het stichtingsbestuur Michel Reynen opent met een welkom en bedankt Peter Thissen (jurylid) en sponsoren/partners voor het mogelijk maken van deze prestigieuze prijs, waarvan de winnaar zich een jaar lang de beste ondernemer van Venlo mag noemen.
Tekst: Marie-José Pas

Effect van de prijs
De presentatie en rondleiding door het melkvee- en loonbedrijf, waarin drie gezinnen hun boterham verdienen, toont de stevige winnaar van 2012. Zoons Mark en Martijn runnen het kleinschalige, vernieuwende bedrijf dat in duurzaamheid investeert. Van mogelijke bedreigingen maken zij kansen, zoals de samenwerking met het Limburgs Landschap. Met 160 optimaal verzorgde melkkoeien levert Mark van Lipzig 1,3 miljoen liter melk aan de melkcoöperatie. Een nieuwe stal, huur van een tweede locatie, inzaaien van vrijkomende braakstukken en aanschaf van een robotmelkmachine zullen dit nog doen stijgen. Broer Martijn van Lipzig voert met zijn moderne machinepark (waaronder een tractor met GPS) in de regio allerlei gespecialiseerde (grond)klussen uit.

Gemeente denkt mee
"De Lodewijk van de Grintenprijs heeft een enorme uitstraling en hoeveelheid reacties opgeleverd,” vertelt Mark van Lipzig. "Naar buiten maar ook op onszelf. We zagen onszelf niet als opvallend bijzonder, maar door alle promotie groeide onze trots over wat we, met passie en vakmanschap, doen. Ook in de gesprekken met de Gemeente Venlo over bedrijfsuitbreiding heeft de prijs zijn werk gedaan. De afwijzing lag al klaar, maar met hun tegemoetkoming kunnen wij heel goed verder!” Zijn eigen filmpje over het hele gebeuren spreekt boekdelen en oogst bijval. De rondleiding biedt een mooi kijkje achter de schermen.

PR-offensief
Na een door Party Catering Rob Kaneman uitstekend verzorgde buitenlunch met een keur aan regionale (brood)producten schetst Thijs Metsemakers van bureau Grooh Communicatie in Roermond het verloop van de procedure: - 25 september presentatie van de nieuwe genomineerden aan de pers in het Océ-auditorium, waar 150 man in kunnen; - 11 december de fantastische uitreiking door de burgemeester in Theater De Maaspoort. "Neem collega’s mee. Steun de Stichting Venlose Ondernemersprijs om hier een groots evenement van te maken. Ondernemers zullen er intensief bij betrokken worden, uiteraard ook via de sociale media. Suggesties voor kandidaten zijn welkom.” Een luxe verse aardbeientaart van collega-genomineerde Broekmans voor de familie Van Lipzig is meer dan op zijn plaats. Gevoed met allerlei (smakelijke) indrukken vertrekken de gasten naar werk of huis, met een goed gevulde Campina-tas met (zuivel)producten.


PRO77 en LvdG Prijs slaan handen ineen

De stichtingen PRO77 en Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs hebben de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen om PRO77 op te nemen in de organisatie van de LvdG Prijs. Doelstelling van de fusie is om het LvdG netwerk binnen de Venlose...


Nieuwe juryvoorzitter Lodewijk van der Grintenprijs

Na 5 jaar juryvoorzitterschap draagt Tjebbe Smit de voorzittershamer over aan Marcel Frielinck. Marcel is de CFO van Canon Production Printing en woonachtig in Venlo.

Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury de genomineerde ondernemers op...


Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...


Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...