Hela Thissen wint Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2012

Voor de derde keer op rij werd gister de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs uitgereikt in Theater de Maaspoort in Venlo.

Van de drie genomineerden; Hela Thissen, JB Matricaria en Kellpla, werd Hela Thissen de winnaar van dit jaar. Vol trots werd de prijs in ontvangst genomen.In een volle theaterzaal werd de "gouden envelop" door juryvoorzitter Jan van den Belt overhandigd aan Burgemeester Scholten die de eer had om de prijs uit te reiken aan Hay Thissen van Hela Thissen. Als Venlose onderneming heeft Hela Thissen zich ontwikkeld van groothandel tot producent en ontwikkelaar van sauzen, die inmiddels in alle supermarkten een begrip zijn. 

De jury roemde Thissen om zijn innovatiekracht, ondernemerschap en betrokkenheid bij werknemers en zijn omgeving. Kortom: een Venlose parel!

De afgelopen maanden hebben de drie genomineerden een spannend traject doorlopen. Van de bekendmaking van de drie genomineerden in het Océ-auditorium in Venlo tot jurybezoeken door de jury van de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs. 

Alle drie ondernemers met passie, kennis en toekomstvisie voor het bedrijf. Tijdens een drukbezochte ondernemersavond voor het Venlose bedrijfsleven werd de prijs uitgereikt. De presentatie voor deze avond werd verzorgd door Ruud Stikkelbroeck van Omroep Venlo. 

Een avondvullend programma met als centraal middelpunt de drie genomineerden en optredens van saxofonist Andreas van Zoelen en poppenspeler Armand Schreurs. De avond werd gezamenlijk afgesloten met een netwerkbijeenkomst. 


Hotel restaurant Valuas winnaar 2013

Hotel Restaurant Valuas, genomineerde namens MKB Venlo, heeft op 10 december de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs gewonnen. De prijs is uitgereikt in Theater de Maaspoort in Venlo. De andere genomineerden van dit jaar zijn: Dejatech, namens...
Henk Kurstjens winnaar 2010

Henk Kurstjens van Henk Grafimedia uit Belfeld is winnaar van de Lodewijk van der Grintenprijs 2010. Deze ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten, de grondlegger van Océ.


Lodewijk van der Grintenprijs: de naamgever

Het begon met boterkleursel

Steenstraat 2 in Venlo is tegenwoordig voorzien van een plaquette, ter herinnering aan een historische Venlose ondernemer. Op dat adres werd namelijk Lodewijk van der Grinten (1831-1895) geboren en het was in datzelfde...


Genomineerden Lodewijk van der Grintenprijs 2010

De drie beste ondernemers in Venlo zijn in 2010 Henk Kurstjens van Henk Grafimedia, Geert Benders van Plus Benders en Ton Janssen van TastyTom. Op 8 december 2010 maakt de Stichting Venlose ondernemersprijs bekend wie de felbegeerde titel van ‘beste...