Genomineerden Lodewijk van der Grinten Prijs 2018 bekend

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2018 zijn bekend. Dit jaar zullen Rudy Claessens (Caroz), Roy Hermans (Hermans Groep) en Ruud Rouleaux (colorFabb) op 11 december de strijd aangaan om de Venlose ondernemersprijs.

Rudy Claessens, Roy Hermans en Ruud Rouleaux, dat zijn de namen van de ondernemers die op dinsdag 11 september in de Kasteeltuinen in Arcen bekend werden gemaakt. Zij zijn genomineerd voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2018 en op dinsdag 11 december wordt tijdens een feestelijke avond in de Maaspoort de winnaar bekend gemaakt. Een onafhankelijke jury zal in de loop van de komende maanden bepalen wie die uiteindelijke winnaar wordt. Alledrie 43 jaar, alledrie de stap gezet om een eigen bedrijf te starten en alledrie runnen ze met passie en ondernemersgeest een bloeiend bedrijf.

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan in de logistieke sector, nam Rudy Claessens in 2000 het besluit om het bedrijf Caroz op te starten. Logistieke dienstverlener Caroz heeft een uniek platform ontwikkeld waar logistieke specialisten, geavanceerde software en de modernste technologieën worden gecombineerd.

Roy Hermans kon in het onderwijs onvoldoende zijn creativiteit kwijt en had behoefte aan meer ruimte en vrijheid. Een logische stap is dan om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. In 2007 gestart met de eerste Ballorig binnenspeeltuin in Venlo is De Hermans Groep (recreatie, kinderopvang en fitness) inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in een a-typische markt.

Ruud Rouleaux, oprichter en eigenaar van colorFabb begon in 2012 met een pilot-project in de 3D printing industrie. Met zijn instelling om altijd te proberen ‘op die eerste golf’ te blijven zitten, ontwikkelde colorFabb zich tot een toonaangevend bedrijf binnen de branche, met wereldwijd klanten zowel B2C als B2B.

Bovenstaande ondernemers zijn aangedragen door een onafhankelijke nominatiecommissie van de stichting Lodewijk van der Grinten Prijs, waarbij ook gekeken is naar het thema van dit jaar: ‘groeibriljant’. Hiermee wil de stichting extra aandacht geven aan sterk groeiende pareltjes in Venlo die de startfase al lang ontgroeid zijn maar nog steeds sterk blijven doorgroeien door continue aandacht te hebben voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen en door met passie en vertrouwen te blijven ondernemen.

Bekijk hier de foto's van de nominatie bijeenkomst.
(foto's: Constance Jentjens)


Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...


Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.


Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...

Winnaar 2016: Jan Klerken

Met gepaste trots kan de organisatie van de Lodewijk van der Grinten prijs u melden dat de winnaar van de editie 2016 is geworden Jan Klerken. In een uitverkochte Maaspoort werd hem door Burgemeester Antoin Scholten de felbegeerde trofee overhandigd....