Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose ondernemersprijs die dit jaar voor de 10 keer zal worden uitgereikt.

Alle drie de ondernemers hebben een duidelijke link naar het thema van dit jaar: Voeding, Creatie en Innovatie.

Frans Cremers, directeur van Cremers Coolcare, is als specialist op het gebied van geconditioneerd transport een verbindende factor tussen groente- en fruitproducenten en de consument. De ervaring op het gebied van transport in combinatie met de modernste technische hulpmiddelen, zorgen ervoor dat producten op een veilige, verantwoorde en milieuvriendelijke manier worden afgeleverd op de plaats van bestemming.

De tweede genomineerde, Wout van Eeuwijk is eigenaar van Pure Ingredients, producent van een breed assortiment gerechten waarbij de focus ligt op andere culturen. Pure Ingredients is marktleider in de wereld van halalfood en het aanbod van Pure Ingredients is inmiddels uitgegroeid tot een breed scala aan wereldse smaken onder de merknamen Mekkafood en Lekker&Anders.

Guus Treuen produceert met zijn bedrijf Marcelissen Food Processing Machinery innovatieve sorteermachines voor de voedselverwerkende branche. Gebaseerd op de kennis en kunde op het gebied van de aardappelverwerking, ontwikkelt en bouwt het bedrijf moderne en betrouwbare machines om producten te verwerken: van ontgronden en wassen, tot schrapen, sorteren, snijden, wegen en verpakken.  

De genomineerde ondernemers werden dinsdag 10 september in Villa Flora Brightland Campus gepresenteerd. Villa Flora is een state-of-the-art onderzoeks- en innovatiecentrum, waar  vernieuwers uit het MKB, start ups, wetenschappers en studenten samen werken aan innovaties op het gebied van gezonde voeding. Saskia Goetgeluk, directeur van de Brightland Campus Greenport Venlo gaf een presentatie over deze unieke en inspirerende plek in Venlo, waarbij ook de link naar het thema Voeding, Creatie & Innovatie nog eens werd onderstreept

De bijeenkomst werd afgesloten door Peggy Leurs de nieuwe voorzitter van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs, die haar dank uitsprak aan de onafhankelijke nominatiecommissie die ook dit jaar weer drie bijzondere en markante ondernemers heeft aandragen.

De prijs is een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs, waarin LLTB Venlo-Horst, MKB Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. Vorig jaar ging de prijs naar Roy Hermans van de Hermans Groep.

Bekijk hier de foto's van het nominatie event.

Foto’s: Constance Jentjens Fotografie



Lodewijk van der Grintenprijs: jurylid Peter Thissen

“We mogen best wat meer opscheppen”

Hij is inmiddels vijf jaar voorzitter van Ondernemend Venlo en maakt daarom dit jaar voor de vijfde keer onderdeel uit van de jury van de Lodewijk van der Grintenprijs. Peter Thissen vindt het evenement een prima...










Hotel restaurant Valuas winnaar 2013

Hotel Restaurant Valuas, genomineerde namens MKB Venlo, heeft op 10 december de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs gewonnen. De prijs is uitgereikt in Theater de Maaspoort in Venlo. De andere genomineerden van dit jaar zijn: Dejatech, namens...





Henk Kurstjens winnaar 2010

Henk Kurstjens van Henk Grafimedia uit Belfeld is winnaar van de Lodewijk van der Grintenprijs 2010. Deze ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten, de grondlegger van Océ.