Drie topbedrijven genomineerd voor de Lodewijk van der Grinten Prijs

In het Auditorium van Océ in Venlo zijn vandaag de drie genomineerden bekendgemaakt voor de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2014. Het zijn: Willems Bouwbedrijf BV, Hafkamp Gerechtsdeurwaarders en BioVerbeek.

In het Auditorium van Océ in Venlo zijn vandaag de drie genomineerden bekendgemaakt voor de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2014. Het zijn: Willems Bouwbedrijf BV, Hafkamp Gerechtsdeurwaarders en BioVerbeek.

Bestuursvoorzitter Michel Reijnen toonde zich bijzonder tevreden met de kwaliteit van de drie kandidaten. "Stuk voor stuk zijn het bedrijven die zich elk op hun eigen manier onderscheiden en die voor Venlo een grote meerwaarde hebben. De jury zal daar een hele kluif aan krijgen”. De komende maanden zal de jury onder leiding van Jan Verschaeren, directeur van Services Valley, de drie ondernemingen gaan bezoeken. Zij doen dat met als leidraad de beoordelingscriteria, die het bestuur de afgelopen maanden heeft geactualiseerd.

De prijs is een initiatief van de drie ondernemersorganisaties Ondernemend Venlo, MKB Venlo en de LLTB-afdeling Venlo, in samenwerking met de gemeente Venlo. Op 9 december aanstaande wordt de prijs voor de vijfde keer uitgereikt in Theater de Maaspoort in Venlo.

1. Willems Bouwbedrijf B.V.
Al sinds 1898 is Willems Bouwbedrijf actief als aannemer. Door de jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een middelgrote allround aannemer met als specialisme de utiliteitsbouw. Met circa 50 vaste medewerkers is Willems Bouwbedrijf dagelijks werkzaam in de regio Zuidoost-Nederland. Ook is het middels de dochtervennootschap Willems Industriebau GmbH actief in de regio Noordrijn-Westfalen. Binnen de organisatie is continu aandacht voor opleiding en doorgroeimogelijkheden voor medewerkers. Als erkend leerbedrijf draagt Willems Bouwbedrijf bij aan het opleiden van jonge enthousiaste studenten. Ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen is gemeengoed bij Willems. Samen met alle betrokken partijen wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor duurzaam en energiebewust bouwen.

2. Hafkamp Gerechtsdeurwaarders
Hafkamp Gerechtsdeurwaarders speelt samen met zusterbedrijven Hafkamp Opleidingen en Asylos Incasso Service een belangrijke rol in het gehele traject tussen factuur en betaling. Vanuit de drie bedrijven worden alle facetten binnen de credit-managementcyclus ingevuld. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen verzorgt Hafkamp Opleidingen onder andere trainingen en cursussen op het gebied van debiteurenbeheer en incasso. Asylos Incasso Service beheert debiteurenportefeuilles en stond aan de wieg van sociaal-verantwoord incasseren. Asylos Incasso Service biedt zonder bijkomende kosten hulp en ondersteuning aan mensen met een beginnende huurachterstand. De kracht van Hafkamp Gerechtsdeurwaarders is gelegen in het feit dat de onderneming voortdurend op zoek is naar waarde-creatie voor zowel opdrachtgevers als hun debiteuren.

3. BioVerbeek
BioVerbeek is een modern, biologisch tuinbouwbedrijf in Velden. BioVerbeek levert producten aan natuurvoedingswinkels en supermarkten in binnen- en buitenland. De broers Verbeek, Jac, Leo en Fons, vormen samen de directie, met een duidelijke taakverdeling. Het is voor BioVerbeek een heel bewuste keuze om op biologische wijze komkommers, paprika’s en tomaten te telen. Uitgangspunt voor de werkzaamheden is het goed zorgen voor de natuur zodat de natuur ook goed voor jou zorgt. Dit oeroude principe gaat bij BioVerbeek hand-in-hand met het toepassen van de allernieuwste teeltinzichten en technieken, zoals een eigen verpakkingslijn. BioVerbeek is continu bezig met vernieuwingen. Denk aan slimme logistieke oplossingen en het optimaliseren van interne bedrijfsprocessen. BioVerbeek staat voor biologisch telen op z’n best. Het resultaat: een eerlijk, gezond en kwalitatief hoogwaardig versproduct, waarin je direct de natuur proeft.


Nieuwe juryvoorzitter Lodewijk van der Grintenprijs

Na 5 jaar juryvoorzitterschap draagt Tjebbe Smit de voorzittershamer over aan Marcel Frielinck. Marcel is de CFO van Canon Production Printing en woonachtig in Venlo.

Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury de genomineerde ondernemers op...


Genomineerden 10e editie Lodewijk van der Grinten Prijs

De genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2019 zijn bekend. Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan de komende maanden strijden om de Venlose...


Peggy Leurs nieuwe voorzitter

Dinsdagmiddag is bekend gemaakt dat Peggy Leurs, directeur van Tuincentrum Leurs de voorzittershamer van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs overneemt van Mike Noldus. 

Terugkomlunch
Op dinsdagmiddag 4 juni vond bij Recreatiepark Breebronne...De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.Terugkomlunch Lodewijk van der Grinten Prijs

Op uitnodiging van de winnaars van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2017, Hai Berden en Corné Geerts van Seacon Logistics, genoten de sponsoren van het ondernemersevenement afgelopen vrijdag van een fantastisch verzorgde lunch bij Scelta Institute...

Winnaar 2016: Jan Klerken

Met gepaste trots kan de organisatie van de Lodewijk van der Grinten prijs u melden dat de winnaar van de editie 2016 is geworden Jan Klerken. In een uitverkochte Maaspoort werd hem door Burgemeester Antoin Scholten de felbegeerde trofee overhandigd....