De prijs…

Anja van Rijen is de kunstenaar die dit jaar het kunstwerk gaat ontwerpen dat hoort bij de LvdG prijs 2019.

Het kunstwerk bestaat altijd uit 3 kubussen die symbool staan voor de drie initiatiefnemers van het evenement: LLTB, MKB Limburg en Ondernemend Venlo.

Anja ‘verbeeldt’ verhalen. Ze wordt regelmatig gevraagd om voor bedrijven of particulieren in opdracht een beeld te maken, persoonlijke kunstwerken en relatiegeschenken op maat. Lijnbeelden, zo noemt ze haar kunstwerken die zijn ontstaan vanuit de fascinatie voor grenzen en het zoeken naar de essentie, naar een balans tussen abstract en realistisch. Een boeiend proces met telkens weer een uniek resultaat.

De LvdG-prijs wordt altijd van metaal gemaakt en daarmee treedt Anja enigszins buiten haar comfortzone, omdat ze normaal gesproken met keramiek werkt.

Ze werkt veel met lijnen en zal dat ook zeker laten terugkomen om haar idee van ondernemen over te brengen op de basis van de 3 kubussen.We zijn razend benieuwd! (op de foto een tipje van de sluier)Anja van Rijen is een veelzijdige kunstenaar. De verkoop van haar kunst gaat niet via galerieën maar gewoon rechtstreeks, persoonlijk of via haar website.

Ze is actief op social media, schrijft blogs, wordt uitgenodigd als spreker en heeft een paar jaar geleden meegedaan aan TEDx.

Meer info over Anja: www.anjavanrijen.nl. Of via social media: instagram, facebook, linkedin, youtube, pinterest#anjavanrijen #lvdgprijs


Henk Kurstjens winnaar 2010

Henk Kurstjens van Henk Grafimedia uit Belfeld is winnaar van de Lodewijk van der Grintenprijs 2010. Deze ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten, de grondlegger van Océ.


Lodewijk van der Grintenprijs: de naamgever

Het begon met boterkleursel

Steenstraat 2 in Venlo is tegenwoordig voorzien van een plaquette, ter herinnering aan een historische Venlose ondernemer. Op dat adres werd namelijk Lodewijk van der Grinten (1831-1895) geboren en het was in datzelfde...


Genomineerden Lodewijk van der Grintenprijs 2010

De drie beste ondernemers in Venlo zijn in 2010 Henk Kurstjens van Henk Grafimedia, Geert Benders van Plus Benders en Ton Janssen van TastyTom. Op 8 december 2010 maakt de Stichting Venlose ondernemersprijs bekend wie de felbegeerde titel van ‘beste...